Снимка pixabay.comБлизо 80% от преподавателите в учебните заведения в Полша обавиха

...
Снимка pixabay.comБлизо 80% от преподавателите в учебните заведения в Полша обавиха
Коментари Харесай

Близо 80% от учителите в Полша обявиха безсрочна стачка! Хората искат увеличение на заплатите

Снимка pixabay.com

Близо 80% от преподавателите в образователните заведения в Полша обавиха стачка. Това е най-масовият митинг на учители в Полша досега, като броя на стачкуващите надвиши даже този от 1993 година. Протестът ще продължи до тогава, до момента в който ръководещите не изпълнят настояванията на учителите. 

" От 8 часа локално време ние започваме най-мащабната стачка досега в историята на полското обучение ", разяснява пред ТАСС ръководителят на Съюза на полските учители Славомир Броняж.

Той уточни, че е обезпокоен от сигнали на протестиращи преподаватели, съгласно които полицията се пробва да оказва напън върху стачкуващите. 

Основното искане е нарастване на заплатите на полските преподаватели с 1000 злоти месечно или към 263 $. В момента междинната преподавателска заплата в Полша е към 3500 злоти или около 945 $.

Превод " Петел "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР